[ Новые сообщения · Участники · Правила форума · Поиск · RSS ]
Страница 1 из 11
Кулинарный форум » Test category » Кулiнарнi секрети » Сумiшi приправ (Змiшування приправ iз окремих компонентIв)
Сумiшi приправ
teachermovДата: Понедельник, 09.02.2015, 11:59 | Сообщение # 1
Рядовой
Группа: Модераторы
Сообщений: 2
Репутация: 0
Статус: Offline
Як правильно змiшувати?
ця стаття буде в пригодi
Як правильно використовувати спеції і трави.

Не варто занадто довго готувати спеції і трави - аромат може бути занадто сильним і непередбачуваним.

Для страв, які вимагає тривалого приготування, такі як супи або рагу, спробуйте додати приправи приблизно за 1 годину до подачі страви на стіл. Для кращих результатів спробуйте ретельно подрібнити ваші добавки перед тим, як додати їх у страву.

Для страв, процес приготування яких не настільки тривалий, можна додавати спеції відразу під час приготування. Свіжі трави і спеції повинні додаватися в блюдо в кінці приготування.

Не використовуйте спецій більше, ніж три різновиди спецій і трав в одній страві. Тільки якщо рецепт страви не вимагає цього спеціально. Деякі страви індійської кухні, як водиться, виняток із правила, так як в індійській кухні часто використовуються 10 і більше видів трав і спецій в одній страві. Але якщо ви не збираєтеся готувати каррі - не варто зловживати ароматними добавками smile

Ніколи не бійтеся екперіментіровать і замінювати трави та спеції, зазначені в рецепті, на інші. Наприклад, спробуйте замінити орегано на майоран, чабер замість кмину, кінзу замість петрушки, фенхель замінити на анісові насіння. Змішування різних трав і спецій допоможе отримати нові штрихи мистецтва на вашій кухні.

Зберігання приправ і спецій

Зберігайте спеції в прохолодному, темному місці. Тепло, вологість і зайвий світло можуть спричинити за собою втрату ароматів трав і спецій занадто швидко.

Правильно зберігати спеції та приправи в невеликих стаканчиках або пластикових контейнерах з кришкою.

При правильному зберіганні сухі трави та спеції зможуть зберігати свій аромат протягом року і далі більше.

Цільні спеції (такі як чорний перець, гвоздика тощо) можуть зберігати свій аромат протягом 3-5 років.

Для досягнення найкращих результатів подрібніть цільні спеції за допомогою спеціального маточки або подрібнювача. Якщо ви хочете ще більше підсилити аромат ваших спецій, можете злегка "підсмажити" цільні горошини або шматочки приправи на середньому вогні. Будьте обережні і уважні і не спаліть їх.

Щоб зберегти велику кількість трав і спецій свіжими і ароматними, зберігайте їх у щільно закритих контейнерах в морозильній камері.

Не зберігайте приправи і спеції біля джерел вологості, таких як раковини, посудомийні машини, чайники, кавоварки, біля плити і мікрохвильовій печі.

Уникайте зберігання сухих спецій в холодильнику. Там дуже волого.

Висушування і вирощування трав і спецій

Для кращого висушування приправи помістіть її в добре провітрюване, сухе, прохолодне приміщення. Переконайтеся, що для спецій достатньо повітря і вентиляції і перевертайте листочки через кожні кілька днів.

Інша альтернатива сушінні спецій - використання мікрохвиль печі. Помістіть приправу на промокальний папір і готуйте на мінімальній потужності близько 3 хвилин.

Найкращий час для збору врожаю приправ і спецій, коли бутон квітки починає розпускатися.

Кращий час для збору врожаю трав і спецій відразу після сходу сонця.

Насіння і насіння потрібно збирати коли вони стануть коричневими і крихкими.

Ніколи не збирайте приправи і спеції у вологих умовах.
Прикрепления: 2914141.jpg(75Kb)
 
Кулинарный форум » Test category » Кулiнарнi секрети » Сумiшi приправ (Змiшування приправ iз окремих компонентIв)
Страница 1 из 11
Поиск: