[ Новые сообщения · Участники · Правила форума · Поиск · RSS ]
  • Страница 1 из 1
  • 1
як правильно готувати брокколi?
teachermovДата: Понедельник, 09.02.2015, 12:06 | Сообщение # 1
Рядовой
Группа: Модераторы
Сообщений: 2
Репутация: 0
Статус: Offline
Як правильно готувати брокколі? Брокколі - справжня скарбниця вітамінів. А згідно з твердженнями вчених, вживання цього овоча - відмінна профілактика раку. Для цього необхідно з'їдати 3-5 порцій брокколі на тиждень. Однак неправильне приготування може і зовсім знищити всі вітаміни. Щоб не переводити продукти даремно і не вживати марну і позбавлену вітамінів капусту, потрібно знати, як правильно готувати брокколі.

Брокколі не терпить довгого термічної обробки і втрачає всі свої вітаміни. Тому потрібно строго стежити за часом, протягом якого ви готуєте цей овоч. Отже, найпростіші способи приготування броколі - це відварювання в підсоленій воді і приготування на пару (в пароварці). Правильно варимо брокколі у воді Як правильно готувати брокколі? Налийте пів каструлі холодної води, додайте 2 чайні ложки солі і поставте на вогонь. Вода повинна закипіти. Тепер додайте в киплячу воду брокколі. Якщо ви готуєте свіжі брокколі, необхідно попередньо розібрати овоч на суцвіття. А заморожені можна просто закинути у воду. Варіть брокколі не більш 2-3 хвилин з моменту закипання. Ні в якому разі не переварюйте. Готуємо брокколі на пару Як правильно готувати брокколі? Рівномірно розподіліть суцвіття капусти по поверхні решітки пароварки. Посоліть. Також можна посипати їх зверху овочевою приправою. Якщо ви готуєте заморожені брокколі, поставте таймер на 12-14 хвилин. Якщо ставити менше, то, наприклад, у мене вони не встигають навіть розморозитися. Тому найоптимальніший час приготування - 12-14 хвилин. Якщо ви готуєте свіжі брокколі, то 8-10 хвилин буде достатньо. Чим корисні брокколі? Брокколі багаті антиоксидантами і по праву займають перше місце серед інших овочів по боротьбі з онкологічними захворюваннями. Цей овоч містить такі речовини, як лютеїн, тіоціанати, ізоціанати, зеаксантин, індоли, альфа- і бета-каротин, які є чудовим захистом від раку шлунка, кишечника, грудей, простати і підшлункової залози. Крім того, суцвіття зеленої капусти містять вітаміни A, B, C і велика кількість мінеральних речовин, життєво необхідних для організму, таких як кальцій, натрій, фосфор, йод, залізо та інші. Їжте правильно приготовлені брокколі і будьте здорові!
 
  • Страница 1 из 1
  • 1
Поиск: